Uncategorized

Cum prevenim apariția rănilor sau a bătăturilor cauzate de pantofi?

După cum bine știm, foarte multe persoane sunt predispuse apariției rănilor sau a bătăturilor, în mod special când purtăm pantofi noi sau când schimbăm sezonul. Chiar și când considerăm că am ales perechea de pantofi perfectă, după câteva ore de purtare ni se poate întâmpla să ne simțim picioarele iritate, sau să ne dăm seama că ne-au apărut răni sau bășici.

Cauzele pot fi diverse. Fie este vorba de materialul din care este realizat pantoful, fie faptul că vara transpirăm mult mai ușor și picioarele alunecă în interiorul pantofului. Ori pentru că pur și simplu durează ceva timp pâna când materialul din care pantoful este creat se mulează foarte bine pe piciorul nostru.

Iată câteva sugestii de care dacă ținem cont, putem evita aceste situații neplăcute și care, din nefericire, pot dura mai multe zile:

  • Folosirea deodarantelor și a antiperspirantelor pentru picioare. Acestea reduc transpirația și riscul apariției bătăturilor. Putem folosi inclusiv un deodorant pe care de obicei îl folosim pentru zona axilei. Putem alege un deodorant care nu lasă pete, astfel evitând migrarea pe ciorapi, în cazul în care purtăm.
    •    De asemenea, putem folosi diferite tipuri de accesorii (pernuțe, branțuri) pe care le introducem în interiorul pantofului cu scopul de a fixa și/sau rigidiza piciorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *